♥دزفول پرچم بالا♥
دال مثل دزفول●دال مثل دلاورمردان دزفول●دال مثل دسفیلی
شنبه 29 شهريور 1393برچسب:دزفول , دز, :: 19:10 :: نويسنده : dezfuli

 

رودخانه دز زیبا است اما دربعضی ازجای جای آن مثل منطقه علی کله ورعنا ، فقط دود و دم و «کرکر» قلیان خودنمایی می‌کند.

 

به گزارش خبرنگار روناش ، با فصل تابستان و گرم شدن هوا، ساحل دز مملو از افرادغیربومی می‌شود که خود را برای استفاده از این نعمت خدادادی به رودخانه می‌رسانند.

 

هنوز طرح رودخانه دز شروع نشده است، اما مسافران در هر تعطیلی خود را به ساحل دز می‌رسانند. مهم نیست طرحی که مسئولان شهرستان نامش را سالم‌سازی رودخانه گذاشته باشند، برایش ستاد و عنوان و مسئولیت درست کرده باشند، آغاز شده باشد یا نه…

 

رودخانه دز است و مردم خود را با هر وسیله‌ای به ساحل می‌رسانند…، اینکه رودخانه را فقط به تابستان و یک ماه از بهار « از خرداد تا پایان تابستان » محدود کنیم درست است یا خیر قضاوتش با ما نیست، اما بعض ها خیلی وقت است که دیگر فقط تابستان و برای شنا به رودخانه نمی‌آیند، برای فرار از مشکلات ریز و درشت زندگی، برای دورهم نشستن و گل‌گشت ظهرگانه بهاری و یا برای قلیان کشیدن …

 

الان رودخانه دز گوشه مکانی تفریحی است برای خیلی ها، برای فرار از کار و خستگی، برای قلیان کشیدن، برای دورهم‌نشینی دوستانه، مهم نیست مکانی را که مسئولان آن را طرح سالم‌سازی رودخانه می‌دانند، علم کرده باشند یا نه…، و باز هم مهم نیست که رود دز در دزفول برای مردمش با جذب گردشگر اقتصادی است یا نه…

 

اینجا رودخانه دز است در یک ‌روزتعطیلی، ساحلی که مملو از مسافرانی است که می‌توان از پلاک خودروهای آنها فهمید که فقط دزفولی نیستند، از هر کجای این دیار پهناور آمده‌اند.

 

تنها چیزی که با ورود به ساحل دز بیش از بقیه خودنمایی می‌کند قلیان دربین جوان،نوجوان وبزرگترهاست.

 

خودنمایی بسیاری از دست‌فروشان هر چند نمی‌تواند شکوه و زیبایی ساحل زیبای دزرا بگیرد ولی باید به مسئولان اطلاع‌رسانی کرد که فقط نمی‌توان با تابلویی درساحل و به دنبال آن فراهم کردن امکانات قلیان‌کشیدن از مسافران رودخانه دز میزبانی کرد.

 

از سال‌های گذشته که رسانه‌ها ، نبود متولی برای رودخانه را بیان می‌کردند تمام مسئولان فقط با خوش و بش دز سعی می‌کردند این نوید را به مردم دزفول و مسافران رودخانه بدهند که خبری خوش در راه است، رودخانه صاحب پیدا کرده است.

 

اینها گفته مسئولانی است که از این پس ادعا دارندرودخانه صاحب متولی است و باید زیرساخت‌های آن فراهم شود.

 

به گفته یکی از مسافران که از استان اصفهان به رودخانه دزآمده است، رود زیبا، بی‌کران است و جزر، مد و سکوتی که فقط با کوبیدن آب به ساحل شکسته می‌شود زیبا است اما در این منطقه علی کله دود و دم قلیان و صدای «کُرکُر» دمیدن در قلیان سکوت را می‌شکند که دیگر زن و مرد و دختر و پسر ندارد در هر شرایط سنی در قلیان می‌دمند، آخر دیگر قلیان به عنوان یک وسیله تفریحی مدرن شده است…

 

 

 

ماجرای کمبود فرهنگی یک زن بختیاری در جشنواره فیلم فجر

 

 

 

عکس های منتشره از« افتتاحیه سی و دومین جشنواره فیلم فجر» در یک خبرگزاری پربیننده، یک تصویر نگران کننده، بناگاه توجه مـرا به خود جلب می کند، برای لحظاتی فکر می کنم که چشمانم درست نمی بیند! ، دقت بیشتری به خرج می دهم تا  بلکه مطمئن شوم!

 

اما متاسفانه موضوع حقیقت دارد و آن بی احترامی است که به «لباس غیور مردان بختیاری» در این مراسم ملی توسط «یک هنرپیشه زن» صورت می گیرد.

 

با کمال تعجب، این هنرپیشه زن جوان به نام مینا ساداتی در یک «اقدام غیر اخلاقی و غیر ارزشی» لباس چوقای بختیاری که نما غیرت مردان بختیاری را برتن می کند و در این مراسم حضور می یابد.

 

این موضوع از چند زاویه قابل تامل و بررسی است:

 

۱- بختیاری ها مردمانی صددرصد شیعه هستند که قرن های متوالی افتخارشان این است که شیعه امیرالمومنین(ع) و ائمه اطهار(ع) بوده و هستند و  یک مرور اجمالی در فرهنگ آنان نشان می دهد که همواره مردمانی «دین باور» و دارای «رسومات پایدار و ارزشی» بوده اند.

 

۲- در فرهنگ بختیاری «چوقـا» لباسی است که به همراه «شلوار دبیت و کلاه نمدی» توسط مردان پوشیده می شود و پوشیدن چوقا توسط زنان، نوعی «تمسخر و بی احترامی» محسوب می شود، چرا که شیر زنان بختیاری نیز دارای لباس محلی و پوشش بسیار زیبای مخصوص به خود هستند.

 

۳- «غیرت»، «شجاعت» و «سلحشوری» از بارزترین خصوصیات مردمان بختیاری است که رشادت ها و ایستادگی های سردارانی همچون «شهید علی مردان بختیاری» در مقابله با طاغوت رضاخانی و همچنین تقدیم چند هزار شهید گلگون کفن در «جنگ ۸ساله» بخوبی گویای این مطلب است.

 

۴- بر مبنای آنچه گفته شد، امروزه کارکرد لباس چوقای بختیاری نه تنها فراتر از یک لباس محلی، بلکه بعنوان «نماد غیرت و سلحشوری» مردان رشید بختیاری است که سالیان متوالی در کنار برادران کرد، ترک، عرب ، بلوچ، ترکمن و … خود از کیان اسلام و ایران و انقلاب به خوبی دفاع کرده اند.

 

۵- حاضر شدن این هنرپیشه زن جوان با «چوقــا» بر روی فرش قرمز جشنواره اقدامی توهین آمیز و غیرقابل  قبول است، ممکن است عده ای بگویند که او می خواسته به ترویج فرهنگ بختیاری کمک کند(!) که در پاسخ باید گفت: کسی که عنوان «هنرمند و هنرپیشه» را یدک می کشد نباید بدون اطلاع از فرهنگ و رسومات بختیاری دست به چنین اقدامی بزند و اگر ایشان واقعاً بدنبال ترویج این فرهنگ بوده پس چرا لباس زیبای زنان بختیاری را به تن نکرده است؟

 

۶- حساسیت نگارنده بر روی این موضوع نه فقط به خاطر پاسداری از فرهنگ کهن بختیاری، بلکه جلوگیری از تخریب میراث معنوی و داشته های فرهنگی این مرز و بوم است که متاسفانه و در عین ناباوری، از سوی اهالی فرهنگ و هنر! مورد بی مهری و بی توجهی قرار می گیرد و لذا بجاست همه کسانی که دل در گرو این ارزش ها و باورها دارند، هرکدام از نگاه خود و با زبان و ابزار خود در مقابل این اقدامات موضع گیری کنند.

 

 

 

 

نمازجمعه دزفول

 

امام جمعه دزفول:

 

نظام با قدرت تمام با مخلان امنیت مردم برخورد می کند

 

به گزارش پایگاه خبری انصارحزب الله دزفول ، “حجت الاسلام والمسلمین قاضی دزفولی ” در خطبه دوم نماز جمعه با ارائه تحلیلی جامع در خصوص وقایع اخیر شهرستان که شرینی حضور حماسی مردم در راهپیمایی شکوهمند ۲۲بهمن را به کام همه تلخ نمود ،اظهار داشت :انقلاب اسلامی ایران برخاسته از قلب ها ،اراده و رای مردم است و این مردم هستند که در ۳۲ انتخابات گذشته با اراده ی حداکثری سرنوشت و مجری پیشرفت نظام را ریل گزاری کردند.

 

ایشان افزود: حضرت امام خمینی(ره) با این انقلاب آزادی و انقلاب را به مردم هدیه کرد که استمرار این ارمغان ها بدون شک مرهون ایثارگری شهدا و جانبازان بوده که شکست های پی در پی دشمن را نتیجه داده است .

 

امام جمعه دزفول تصریح کرد: بدون شک تفرقه افکنی بین مردم و اقوام ایرانی یکی از پروژه های اصلی دشمن است . دزفولی ها از گذشته های دور به مهمان نوازی شهره اند و سالهای است متمادی است که اقوام لر،بختیاری،عرب و حتی اکراد در مراوده با مردم دزفول و حتی سکونت دائمی در این شهر بدون هیچ مشکلی زندگی کرده اند .

 

ایشان تصریح کرد: این وحدت به آسانی به دست نیامده و دشمن همین آن را نشانه رفته است لذا هرکس باسخن و فعل خود خدشه ای به این وحدت وارد کند اگر از روی جهل باشد که باید او را موعظه کرد و اگر از روی تعمد باشد ،آب به آسیاب دشمن ریخته است.

 

“رئیس شورای فرهنگ عمومی دزفول” اضافه نمود: همه با هم برادریم و هیچ قومی و قبیله ای در اسلام بر دیگری برتری ندارد .هیچ کس نباید با نظامی که استقلال وعزتش به برکت خون شهداست طلبکارانه برخورد کند .

 

ایشان با مروری بر تاکیدات امام و رهبری برتوجه دولت ها به مناطق محروم و روستایی و اقدامات فراوان صورت گرفته جهت رفع مشکلات این مناطق گفت :علیرغم تلاش های صورت گرفته ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد لکن روند کار اقتضای پیگیری آن از طریق مجاری معمول و قانونی را دارد .

 

“خطیب جمعه دزفول” با محکوم نمودن اهانت صورت گرفته به قوم بختیاری در سریال سرزمین کهن افزود : بدون شک ما اهانت به هیچ قومی را نمی پذیریم لکن نباید یک اشتباه که از آن عذرخواهی رسمی شده و از طریق مراجع رسمی وقانونی در حال پیگیری است تبدیل به غائله ای شود تا دشمن روی آن موج سواری کند.

 

ایشان با محکوم نمودن هرگونه آشوبگری ،تخریب اموال شخصی و عمومی و اغتشاش افزود:بدون شک نظام با قدرت تمام با مخلان امنیت مردم و جامعه بدون هیچ گونه مسامحه ای برخورد می کند . اینکه یک نفر باتحریک دشمن وسط خیابان علیه نظام شعار دهد و بعد خود را بختیاری بنامد،قابل پذیرش نیست.

 

امام جمعه دزفول با ابراز ناراحتی و انزجار بختیاری های غیور از اینگونه حرکات ها که بدون شک با تحریک دشمن صورت گرفته گفت:قوم غیرتمند بختیاری پیشینه ای درخشان در دفاع از اسلام و کشور دارد و بدون شک اجازه نخواهند داد این سابقه با سوء استفاده برخی افراد سود جو ،بازیچه دشمن شود .

 

“قاضی دزفولی” باتاکید بر شکست چندباره دشمن در این قضیه همچون گذشته ،از همه نیروهای امنیتی؛قضایی؛بسیجی و بویژه شورای تامین شهرستان که بامجاهدات های شبانه روزی در خاموش کردن این فتنه تلاش کردند قدرانی نموده و از همه مردم مومن و نمازگزاران عزیز که در این ماجرا دچار لطمه شدند عذرخواهی کرد.

 

“حجت الاسلام والسملین قاضی دزفولی” در پایان زبان نظام دانستن صداو سیمای جمهوری اسلامی ایران” گفت : ما هم ممکن است براین سازمان نقدهای داشته باشیم لکن به نکته باید توجه داشت که انتقادها نباید به گونه ای باشد که این سازمان تضعیف شود چرا این رسانه باید یک تنه در مقابل غول رسانه ای غرب بایستد همانگونه در فتنه ۸۸ به خوبی انجام وظیفه کرد .

 

 

شنبه 29 شهريور 1393برچسب:دزفول , پاپی زاده, :: 13:9 :: نويسنده : dezfuli

 

دزفول : اگر از گذرهای اصلی شهر عبور کرده باشید،بیلبوردهای بزرگ تقدیر از نماینده شهر جهت پی گیری راه اندازی بیمارستان تامین اجتماعی در دزفول را مشاهده می کنید ، حرکتی که قرار بود با تصمیم مسئولان شهر دیگر تکرار نشود ، اگر هر مسئولی با هر کاری شهر را بیلبورد باران کند که باید آسمان و زمین و دیوارهای شهر مملو از بیلبورد باشد.

 

این چه سنت غلطی است که تا کوچکترین حرکتی شد اینهمه جنجال تبلیغاتی صورت می گیرد ؟ مگر قرار است که مسئولان دست روی دست بگذارند و هیچ کاری نکنند بلاخره پُست گرفته اند که کار کنید دیگر برای هر کاری قرار نیست اینهمه خودتان را تحویل بگیرید این کارها حداقل خدمتی است که باید انجام پذیرد .

 

عملکردها وتلاش ها باید گفته شود در این مناقشه ای نیست ، اشکال ندارد سالی یکبار نیز مصاحبه کنید ،  تلاشهای یکساله خود را اطلاع رسانی کنید، اصلاً نشریه بزنید ، ماهانه یا هفتگی توزیع کنید و مردم را از تلاشتان باخبر نمایید ، نه اینکه با هر کار(کوچک وبزرگ) بنرها را برافراشته نمایید که ” آهای ایها الناس آقای … کار کرد ، البته ممکن است بگویند این اقدامات از سوی شخص مسئول انجام نشده است و زیر تابلوها امضای فلان شرکت و فلان گروه است ، اما شفاف بگوییم که این حرف ها برای آگاهان و مردم عزیز قابل قبول نیست به قول معروف این حنا دیگر رنگی ندارد.

 

به قول شیخ رئیس جمهورمان ،به والله ، به بالله، به تالله برخی از اینکارها نیاز به اینهمه تبلیغات و تقدیر ندارد. مثلاٌ بیمارستان تامین اجتماعی سالهاست که دارد پی گیری می شود و گره اش در خود دستگاههای اداری بود ، بله پی گیری نماینده مجلس بی تاثیر نیست ولی واقعاً اگر قرارباشد این رایزنی ها نیز صورت نگیرد پس قرار است صندلی سبز نشینان مجلس به چه کار آید؟!

 

آقایان مسئول ! نباید به گونه ای باشد که مردم احساس کنند دارید بر سر آنها منت می گذارید! که اگر اینگونه باشد یقیناً به خطا رفته اید.

 

در پایان نامه سال گذشته (تیرماه ۱۳۹۲)رئیس شورای فرهنگ عمومی و امام جمعه محترم دزفول را که خطاب به فرماندار وقت نوشت رایادآوری می نمایم :

 

“مقتضی است به کلیه ادارات ، نهادها ،دستگاه های دولتی ،مدیران ،شهرداری و مؤسسات تبلیغی بخشنامه شود، از تبلیغ و نصب تصویر اشخاص در تابلوها و بیلبوردها، بجز تصویر و آثار شهداء، ایثارگران ،جانبازان و نخبگان علمی ،فرهنگی و ورزشی، جلوگیری به عمل آید. تا فرهنگ خدمت ،ایثار ،جهاد ،شهادت ،علم ،فضیلت و سجایای اخلاقی در جامعه نشر پیدا کند و از فرهنگ تظاهر ،ریا و تملق پرهیز گردد.”

 

سئوال قابل طرح این است که متاسفانه برخی از تصمیمات و دستورات در دزفول و یا شاید هم در کشور روزانه است و تاریخ مصرف کوتاه دارد و بعد از گذشت مدتی به فراموشی سپرده می شود و کسی دنبال پی گیری و اجرا نیست.

 

رضا مقدم

 

 

جمعه 28 شهريور 1393برچسب:, :: 1:33 :: نويسنده : dezfuli

چند وقت پیش توی تاکسی نشسته بودم که مسافر جلو یک پیرمرد بختیاری بود که یه کلاه دوری

 

بزرگ سرش بود و از شلوارای گشادی که مختص خودشونه و خوشم میاد که اصرار عجیبی دارند

 

که سبک پوششون رو حفظ کنن حتی جواناشون هم میپوشن وسوار بر موتور باید ببینید که چه

 

ویراژهای آکاروباتیکی هم نشون میدن بخصوص اگر عابر موجود زن یا دختر

 

باشه!                       خلاصه این پیرمرد بختیاری کم کم سر حرف رو باز کرد تا رسید به اینجا

 

که:حکایت ما و دزفولی ها شده مثل فلسطین و اسراییل!!! من که از اون پیرمرده خوشم اومده بود

 

و از اینکه راننده و سه مسافر دزفولی دیگه رو به چالش کشیده بود پرسیدم حالا ما فلسطینی هستیم 

 

و شما اسراییلی یا برعکس؟  که در نهایت ناباوری ما گفت: معلومه که شما دزفولی ها مثل اسراییل

 

اشغال گرید! و اومدین و شهر ما رو اشغال کردین! اینجا بود که به حقانیت فلسطینی ها شک کردم

 

اگر اونا هم مثل این پیرمرد بختیاری که خودش از یه جای دیگه به دزفول اومده بود و مهاجر بود

 

اما خودش رو مالک اصلی معرفی میکرد، باشن کمی بیشتر جای تامل است...     

 

 

جمعه 28 شهريور 1393برچسب:, :: 1:29 :: نويسنده : dezfuli

قبل از نوشتن موضوع اصلی کمی در مورد اکثریت و اقلیت مردم دزفول و روابطشون با هم و

 

دیدگاه واقعیشون براتون میگم: جونم براتون بگه که لهجه ی دزفولی مختص خودشونه و چند

 

نویسنده که از خود دزفول هستن در مورد و

 

.روستاهایی هست که از قدیم الایام محل تردد و چادر زدن عشایر بوده و هست و از زیبایی ها و

 

آبشارهایی زیباتر برخوردارند مثل آبشار شوی با "کسر شین" در روستای شهیون! به مرور زمان

 

و با ایجاد مثلا تکنولوژی و دامداری و کشاورزی مکانیزه!!! کم کم عشایر که بختیاری

 

هستن(لرهای لرستانی بیشتر به سمت اندیمشک رو آوردند و در اصل اندیمشک بخشی از استان

 

لرستان شده) بخاطر رو آوردن به فرهنگ شهری به طرز خیلی وحشتناکی به دزفول سرازیر شدند 

 

و بطور وحشتناکتری زاد و ولد میکنن! از الیگودرز گرفته تا بختیاری های شهرهای جنوبی تا

 

عشایر کوچ نشینی که سکنی گزیدند. بخشهای زیادی از شهر توسط اونا اشغال شده و خداییش خیلی

 

از کارهای شهر توسط اونا انجام میشه و اما صادقانه بگم که عواقب بدی هم بهمراه داشته ! خیلی

 

دزفولی ها با بختیاریها کنار نمیان البته نه در ظاهر بلکه در نسخه های گذشته! اما میدونین که این

 

احساس ها نسل به نسل منتقل میشن اما لازم به ذکره که این دو (دزفولی و بختیاری) دوستی های

 

قوی و بعضا زندگی مسالمت آمیزرو هم تجربه کردن....                                                          

 

اما باید بگم که جدای همه ی این حرفها واقعا دو فرهنگ متفاوت اینجا حاکم شده! قصد من از نوشتن

 

این پست نژادپرستی نیست یا مخالفت با هیچ فرقه ای ، امیدوارم خوانندگان عزیز چنین برداشتی

 

نکنن اما باید صادقانه بگم که واقعا تفاوتهای پوششی، فرهنگی، زبانی ، تحصیلی و هر گونه تفاوتی

 

که فکرشو کنید بین این دو قشر پیدا میشه و مطم‍ءنا خیلیا جدای از شعار برابری و تساوی حقوق و

 

گاها بصورت ذاتی درگیر تعارض میشن.خیلی از شهرها ممکنه که مهاجرت در اونها صورت

 

بگیره اما وقتی شهر کوچک باشه و مردم با عقاید خودشون خو کرده باشن معمولا کمتر با غریبه

 

هایی که وارد شهر میشن کنار میان . اینجا ترک و کردای زیادی زندگی میکنن اما مردم اونا رو

 

بهتر پذیرفتن اما راستش نمیدونم چرا با عشایری که اینجا سکونت گزیدند خیلی راحت نیستند؟! 

 

تقریبا 6 سال پیش وقتی شورای شهر توسط یکی دو نفر از بختیاریها در دزفول اداره شد سیل

 

کثیری از بختیاریهای عزیز و شیرین زبان به دزفول اومدن که کمی مردم اینجا رو نگران

 

کرد

 

 

یک شنبه 23 شهريور 1393برچسب:دزفول , کارون, :: 18:7 :: نويسنده : dezfuli

 

به گزارش خبرنگار روناش ، در برنامه هفته گذشته “نود” که برنامه ای کاملا فوتبالی است ،“عادل فردوسی پور” مجری این برنامه در اقدامی عجیب به موضوع جنجالی “انتقال آب کارون”پرداخت ، که موجبات رنجش خاطر – ناراحتی و عصبانیت مردم خونگرم و شریف خوزستان و همچنین مردم عزیز و گرانقدر استان چهارمحال و بختیاری را فراهم آورد .

 

مردم این استان نیز مطالب و پیام های فراوانی را در شبکه و برنامه های اجتماعی پرطرفدار نظیر“فیسبوک” و “واتس آپ” ارسال کرده و مطالب زیادی هم در رسانه های استان منتشر و این اقدام واکنش برخی مسئولین خوزستان را هم در برداشت و بسیاری انجام این کار در این برنامه ورزشی را اقدامی کاملا سیاسی قلمداد نمودند .

 

نهایتا هم خوزستانی ها تصمیم بر این گرفتند تا در برنامه این هفته نود (دوشنبه شب سوم شهریور ماه ۱۳۹۳) از ساعت ۲۳ تا ۲۳ و ۳۰ دقیقه ، با ارسال پیامک “کارون” و یا “زنده باد کارون” به شماره پیامکی این برنامه (۲۰۰۰۹۰) ، اعتراض خود را به این رفتار ناشایست وی و برنامه اش اعلام نمایند .

 

سید شریف حسینی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی طی مصاحبه ای با عنوان“مافیای انتقال آب در پشت پرده برنامه نود” مطالبی را افشا ، که متن این گفتگو در ذیل می آید :

 

سید شریف حسینی رئیس کمیته فوتسال و فوتبال مجلس نهم با اظهار تاسف شدید خود از پخش به اصطلاح شوی سیاسی در یک برنامه ورزشی، در واکنش به آیتم مربوط به خشکی زاینده رود و لزوم انتقال آب در برنامه نود گفت: برنامه نود در اقدامی خلاف قانون، اخلاق و عرف؛ همه اصول حرفه ای و پرنسیب های استاندارد رسانه ای را زیر پا گذاشت و با زشت ترین فرم ممکن آنتن خود را در اختیار تبلیغات سیاسی زشتی قرار داد که حاضر است مردم سرزمین تشنه خوزستان و چهارمحال در جهنمی سوزان و غیرقابل سکونت زندگی کنند اما آبی که امروز گنجی بی بدیل و نجات بخش است در کانال زاینده رود جاری شود و چند مرغابی در آن آبتنی کنند و مردم اصفهان در کنار آن تفریح کنند.

 

نماینده مردم اهواز خطاب به ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما گفت: در ماه های پایانی صدرات خود بر رسانه ملی باز هم دل هم استانی های خود را شکستید. مردم خوزستان می پرسند آن از سریال موهن سرزمین کهن و این هم از برنامه نود؛ در صدا و سیما مگر چه خبر است؟

 

حسینی ادامه داد: آقای مدیر رسانه ملی چرا اجازه می دهید رسانه ای که قرار بود دانشگاه شود میلی اداره شود. اگر از تحریک احساسات میلیون ها خوزستانی محروم و تشنه نمی ترسید کمی به عقوبت اخروی اعمال خود بیاندیشید. این چه دستگاه فرهنگی است که هیچ نظارتی بر آن وجود ندارد و برنامه سازانش هر کاری که دوست دارند انجام می دهند.

 

سیدشریف حسینی افزود: وقتی سانسور صدا و سیما در یک بازی والیبال کوچک ترین موردی را از دست نمی دهد و اعصاب و روان بینندگان خود را با سانسوری بدسلیقه و آهنین می آزارد چگونه یک آیتم سیاسی که در واقع رپرتاژ آگهی مافیای انتقال آب است اجازه پخش از یک برنامه تلویزیونی را می یابد.

 

نماینده مردم اهواز با اشاره به سابقه برنامه نود در هتک حرمت و تخریب شخصیت ها و سرمایه های این مرز و بوم گفت: فوتبال و ورزش عامل اتحاد و همبستگی ملی است؛ چرا با اهمال و ندانم کاری ساحت ورزش را در برنامه ای که خود مدعی پرچمداری مبارزه با حضور سیاسی ها در ورزش است را به سیاست آلوده می کنیم و یک طرفه قضاوت می کنیم.

 

حسینی اظهار داشت: خطاب به رئیس سازمان صدا و سیما می پرسم که چرا تریبون یک برنامه ورزشی در اختیار مافیای انتقال ظالمانه آب قرار می گیرد.

 

سیدشریف حسینی خاطرنشان کرد: مردم ورزش دوست خوزستان که روزگاری چندین تیم ملی را به فوتبال کشور تقدیم کرده اند دیگر به صداقت برنامه نود اعتمادی ندارند. دیگر حتی برنامه نود را نخواهند دید. برنامه نود در خوزستان تحریم خواهد شد چرا که دیگر عادل فردوسی پور از عدالت ساقط و بازیچه دست افرادی شده است.

 

این نماینده مجلس، انتقال بین حوضه ای منابع آب در کشور را یک بحث کارشناسی و کاملاً فنی دانست که می بایست در وزارت نیرو، کمیسیون انرژی مجلس و محافل دانشگاهی و آکادمیک به بحث و گفت و گو گذاشته شود و نه در یک برنامه غیر تخصصی و آن هم در مورد فوتبال.

 

حسینی افزود: سوء استفاده از بازیکنان فوتبال برای القاء یک موضوع انحرافی که هدف آن مظلوم نمایی کاذب برای انتقال آب غیر مصارف شرب است، عین هرج و مرج رسانه ای و شانتاژ زردی است که نباید در برنامه نود اتفاق می افتاد.

 

رئیس کمیته فوتسال و فوتبال مجلس نهم خطاب به مدیران و بازیکنان سه تیم فوتبال خوزستانی حاضر در لیگ برتر کشور گفت: به عنوان قطره ای کوچک از اقیانوس شور و شعور جامعه خوزستانی از شما می خواهم که در واکنش به این توهین برنامه نود هر گونه گفت و گو با این برنامه را تا عذرخواهی دست اندرکارانش تحریم کنید تا بدین وسیله فریاد مظلومیت مردم خوزستان به برنامه ناعادلانه نود برسد.

 

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی خواهان تذکر، اخطار و حتی توقف پخش برنامه نود در صورت ادامه روند کنونی شد و اضافه کرد: سوء استفاده مافیای انتقال آب از یک برنامه ورزشی به جای حضور در برنامه های علمی، فنی و یا مجامع دانشگاهی نشان دهنده پیروزی منطق خوزستانی و نتیجه بخشی فعالیت های مشترک نمایندگان، مدیران و مهم تر از همه زنجیره های انسانی کارون در خوزستان است.

 

سید شریف حسینی در پایان خواستار عذرخواهی عادل فردوسی پور و ضرغامی از مردم خوزستان شد و گفت: امیدوار بودیم که شاهد توهین دیگری از سوی رسانه ملی به مردم خوزستان نباشیم که متاسفانه این اتفاق در یک برنامه ورزشی افتاد.

 

همچنین برادر پاسدار “سید حسین حقجویان” طی نامه ای سرگشاده خطاب به عادل فردوسی پور مجری برنامه نود نوشت :

 

بنام الله پاسدار حرمت خون شهیدان

 

با سلام و احترام ؛ عادل خان بدون هرگونه مقدمه چینی و افراط در نگارش این مکتوبه (رنجنامه) نظرتان را به برخی موارد و رویدادها که حضرتعالی خواسته یا ناخواسته وارد آن شده اید جلب مینمایم :

 

عادل خان عزیز که البته زمانی عزیزو دوست داشتنی برای مردم فهیم و ورزش دوست استان خوزستان بودید ! اگر در بینایی شما شک داشتم صریحا میگفتم که شما زاینده رود را با مستطیل سبز اشتباه گرفته ای چرا که به مبحثی ورود پیدا نموده اید که حتی در تخصص و رشته شما نیست ؟ والبته کمی هم آلوده به اوضاع سیاسی کشور . اما باید با صراحت کلام که خود جنابعالی هم از آن بهره میبرید خدمت شما عرض نمایم که زاینده رود ؛ زاینده رود است و مستطیل سبز میدان فوتبال .

 

عادل خان حضرتعالی دررایزنی ها و احتمالا شب نشینهاو صدالبته جلسات پشت پرده مورد اغفال برخی به اصطلاح سیاسیون کشور وآن مدیران نا مدیر قرار گرفته اید که متاسفانه جهت رسیدن به اهداف و امیال شیطانی خویش هیچ ابزاری را قویترازبرنامه شما ندیدند (رسانه ای که میلیونها بیننده دارد با آن برنامه جذابش میتواند جایگاه خوبی برای پیشبرد اهداف ظالمانه و گاها مردم فریب آقایان باشد)

 

عادل خان شما و سایر دست اندرکاران برنامه نود با این اقدام خود نه تنها دل شهروندان خوزستانی و چهارمحال و بختیاری را رنجانیده اید ، بلکه نفرین پدران و مادران شهید را بدرقه راه خود کرده اید که بازهم متذکر میگردد راهی که درپیش گرفته اید به … است .

 

عادل خان اگر میخواهید هنوز هم عادل بمانید !همان عادل دوست داشتنی و محبوب و ازاین اتهام وزین و سنگین که حقیرمعتقدم مورداغفال قرارگرفته اید تبرئه شوید ، هرچه سریعتر درهمان برنامه ایی که نوک پیکانتان را بسوی مردم مظلوم و باغیرت خوزستان و چهارمحال و بختیاری قراردادید ، در همان برنامه هم مردو مردانه از پیشگاه مردم فهیم و خونگرم این دیار و بویژه از خانوداه معظم شهدا و مسولین استان عذرخواهی کنید تا شاید بدینوسیله موردعفو و بخشش میلیونها نفرکه دراین دمای بیش از پنجاه درجه گذران زندگی مینمایند قرارگیرید ؛ در غیراینصورت چه بسا موردغضب و تنفر انسانهایی قراربگیرید که هر آهشان میتواند به تقدیر الهی ابابیل و سنگی باشدبرسرشما و البته *** .

 

آقای فردوسی پور ، این روزها با آن اقدام بیجا و غیر منطقی و خارج از هرگونه اصولی شده اید نقل هرمجلس ویا تجمعی در استانهای محروم خوزستان و چهارمحال و بختیاری . تنفر مردم فهیم و البته رنجکشیده این استانها از شما بحدی رسیده که از پیر و جوان ، زن و مرد ، شناخته و یا نشناخته سیر نفرینها و … بدنبال دارید .

 

ازاین همه بترسید از عقوبت کار وآه وناله مادران دلسوخته شهداء بترسید و تا دیرنشده همان بکنید که عقلانی است . نه تیشه به ریشه زدن و یا آب به آسیاب دشمن ریختن . مردم ما هنوز هم شما را فردی فهیم و تحصیل کرده و آگاه بویژه در امور ورزشی میدانند . با ورود به مبحث ها و رویدادهایی که خارج از حوزه تخصصی شما و حدود و ثغور کاری شماست خود را ملعبه دست نامحرمان و نااهلان سیاسی نکنید که این زیبنده شما نیست .

 

خوزستان دین خود را به اسلام و انقلاب ادا کرد ، اما آیا مسئولین دین خودشان را به این استان و مردم ستمدیده و محروم ادا کرده اند که الله اعلم .

 

کمی به این گفته رجال سابق سیاسی کشور فکرکنید و خواهید دید که این کجا و آن کجا ؟

 

“بابک مختاری” دانشیار دانشگاه شهید چمران اهواز هم با نگاشتن یادداشتی تحت عنوان “آقای فردوسی پور مردم را جیگر فرض نکن” ، اعتراض خود را به این اقدام مجری برنامه نود ابراز کرد . متن این یادداشت به شرح زیر می باشد :

 

آقای فردوسی پور مدت­ها بود ­می ­خواستم برایت بنویسم که برنامه­ ات در حال تبدیل شدن به کارخانه ایران خودرو است هر روز محصولش بی کیفیت تر از دیروز می شود. می ­خواستم بنویسم در سالهای اخیر پسرفت داشته ­ای و پیکان تولید می ­کنی اما علی رغم سابق پنج سال بازی رسمی فوتبال، چون مدت ها از این ورزش دور بوده ام خودم را شایسته ندیدیم. ولی وقتی در بامداد ۲۸ مرداد در سالگرد کودتای ننگین ۲۸ مرداد کودتای ناجوانمردانه­ات را بر علیه شش میلیون مردم مظلوم خوزستان و چهار محال بختیاری دیدم و دیدم که خواسته یا ناخواسته خود پیکان حمله ی عده ای فرصت طلب شده ای، سکوت را جایز ندانستم و دست به قلم شدم.

 

آقای فردوسی پور شما که در قحط الرجال سیمای ضرغامی هرآنچه می­ خواهی انجام می­دهی، در مورد همه چیز اظهار نظر می­کنی، در نقش مدعی العموم ظاهر می­ شوی، از ضعف و قدرت بیان و استدلال فوتبالیست­ها سو­ء استفاده می­کنی تا بتوانی به هر قیمتی بیننده­ ها را جلوی تلویزیون نگه­داری، به عنوان یک عضو هیات علمی دانشگاه باید بدانی که ورود به هرعرصه ای تخصص می­ خواهد. توئی که همیشه می­گویی “در کجای دنیا اینگونه است” باید خودت هم به این جمله پایبند باشی و پاسخ دهی کجای دنیا یک مجری ورزشی در مورد انتقال آب بین حوزه­ای اظهار نظر می­ کند؟ در کجای دنیا یک تهیه کننده برنامه ورزشی در مورد انتقال آب بین حوزه­ای که به مساله ای امنیتی تبدیل شده، فیلم هندی می­ سازد؟

 

آقای فردوسی پور من دانشیار شیمی دانشگاه شهید چمران اهواز هستم شما هم گویا کارشناس ارشد مهندسی صنایع هستید و مربی دانشگاه صنعتی شریف بیایید در زمینه اشک تمساحی که برای زاینده رود ریخته­اید و احتمالا هدف­تان باز کردن پرونده انتقال آب به استانت کرمان بوده است؛ باهم علمی گفتگو کنیم:

 

شما به عنوان مهندس صنایع حتما درس­های طرح­ ریزی واحد­های صنعتی، طراحی ایجاد صنایع و اقتصاد مهندسی را خوانده­ ای حتما در این درس­ها با صنایع مختلف و مطالعات امکان سنجی تاسیس آنها، آشنایی مختصری پیدا کرده ­ای. اگر هم نخوانده­ ای اشکال ندارد چون زبان انگلیسی ­ات گویا خوب است و می ­توانی از منابع دسته اول بخوانی و بدانی که در هیچ جای دنیا صنایعی که آب­ بری زیادی دارند را در منطقه ­ای که کمبود آب دارد؛ تاسیس نمی­کنند. آقای هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف اگر نمی­ دانی بخوان و بدان که در هیچ جای دنیا در مناطق کم آب و کویری، برنج نمی کارند چون می دانند با کشت برنج باید خشکسالی درو کنند.

 

آقای فردوسی پور به هوشمندی ات واقف بودم اما در تعجبم که چگونه بازیچه مدیرانی شدی که با استفاده از رانت، بیشتر صنایع دولتی پس از انقلاب را در اصفهان ایجاد کردند و اکنون که نتیجه این توسعه ناهمگون و ناپایدار به آلودگی وحشتناک هوای اصفهان و خشکی زاینده رود انجامیده است؛ در فراری به جلو قصد دارند با انتقال غیر علمی و غیرمنطقی آب بین حوضه ای، برای خود آبرویی کسب کنند. کسانی که چون پای استدلال علمی شان سخت می لنگد، و در این حوزه کم آورده اند، سعی دارند با سوار شدن بر امواج احساسات مردم شریف اصفهان، زمینه اجرای این طرح غیر علمی را فراهم آورند. کسانی که با مدیریت بخشی نگر و نابخردانه خود، پایتخت فرهنگ و تمدن ایران را به این وضع غیرقابل قبول رسانده اند از خامی، شتابزدگی و ناآگاهی شما سو استفاده نمودند تا این بار، با رابین هود بازی دوباره مردم تیزهوش، با فرهنگ و انقلابی اصفهان را تهییج و تحریک کنند و افسوس که تو هم فریب خوردی آن هم چه فریبی.

 

کلام اخر اینکه آقای فردوسی پور همه مخاطبان برنامه نود را به قول خودت ” جیگر فرض نکن” . مخاطبان برنامه نود همه آنهایی نیستند که هر دوشنبه شب مضحکه خاص و عام­ شان می­ کنی. بسیارند کسانی که بیشتر از تو و همکارانت در رسانه ملی می­ فهمند و می ­دانند اما شور­بختانه چون اینجا مثل همه دنیا نیست که هرکس بتواند تلویزیون خصوصی داشته باشد فعلا دور دور شما و دانشمندان دیگری چون خسرو معتضد است که به ناحق بر اسب مراد سوار شده اید و می ­تازید و البته به خاطر بی­ لیاقتی ­تان به مرور زمان، این اسب را به الاغ بدل کرده و سر افکنده بر زمین می افتید.

 

“سید شکرخدا موسوی” دیگر نماینده مردم اهواز نیز با ارسال نامه ای به دفتر “سید عزت الله ضرغامی” رئیس صدا و سیما که خود فرزند خوزستان و شهرستان دزفول می باشد ، بصورت شدید الحن از رویکرد غیرحرفه ای برنامه ورزشی۹۰ و رسانه ملی در ایجاد التهاب و زمینه چینی برای انتقال آب کارون به شدت انتقاد کرد .

 

این نماینده اهواز و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس آورده است چرا در یک برنامه ورزشی پربیننده روی موضوعی فرافکنی می شود در حالی که نمایندگان با کار و استدلال کارشناسی آسیبها و خطرات انتقال آب کارون برای مردم خوزستان را روشن کرده و دولت وادار شد تا صدای مظلومیت مردم خوزستان را بشنود.

 

چرا صداوسیما به بازتاب مشکلات مردم خوزستان در کمبود آب آشامیدنی , خطر نابودی کشاورزی در جلگه خوزستان , آمار بیکاری جوانان ما و دهها مشکل دیگر اقدامی نمی کند؟

 

سوگمندانه باید گفت که چنین رویکردی در این شرایط مصداق بارز کج سلیقگی متولیان یک برنامه ی ورزشی و بازتولید رنجش و دل آزردگی جوانان و مردم خوزستان به عنوان مهد ورزش ایران بود. در این نامه آمده است مردم ورزش دوست خوزستان که تا پاسی از شب چشم به این برنامه می دوختند با تعجب از عدم ارتباط رسالت برنامه با گزارش پخش شده رنجیده خاطر شدند.

 

خوزستان که بیشترین سابقه و تیم های حاضر در لیگ کشور را دارد چرا در آن ازآلودگی آب آشامیدنی , بیشترین آمار تصادفات جاده ای , بالا ترین نرخ بیکاری جوانانش , هجوم ریزگردها و خطرات ریوی و تنفسی و…. گزارشی تکمیلی پخش نشده است؟

 

این نماینده خوزستان تاکید کرد از دلایل گرایش و علاقه مردم به این برنامه ی ورزشی بی طرفی و تخصصی بودن آن بوده است که با این کار ضمن ورود به مبحثی غیر تخصصی آنهم از دریچه احساس , جانب جریانی را گرفته است که عطشناکی مردم و نابودی خوزستان را نشانه رفته اند.

 

اینجانب در مقام نماینده مردم اعلام آمادگی میکنم تا با حضور در آن برنامه دلایل مخالفت شدید خود و همکارانم و نگرانی مردم قهرمان خوزستان را تبین نمایم.

 

کارون خواهر همه ی مردم خوزستان است، خواهری که ناتوان شده است اما هنوز خواهر است. نمی توانیم چشم طمع به این اندک لطف باقی مانده از خوزستان را تاب بیاوریم… دلمان را به رودخانه ی دز می سپاریم تا در وصال کارون، صدایمان را شنیده باشد…

 

مشاهده تصویر این نامه در ایـنـجـا …

 

در پایان و پیش از انتشار فیلمی در این رابطه ، شعری از “نگین فرهود” تحت عنوان “لب کارون !”که به تازگی بدست «روناش» رسیده را تقدیم شما می نمائیم :

 

کارون خواهر همه ی مردم خوزستان است، خواهری که ناتوان شده است اما هنوز خواهر است. نمی توانیم چشم طمع به این اندک لطف باقی مانده از خوزستان را تاب بیاوریم… دلمان را به رودخانه ی دز می سپاریم تا در وصال کارون، صدایمان را شنیده باشد…

 

گره روسری ام را که باز می کنم

 

شب روی شانه هایم راه می افتاد.

 

قرار نیست همه ی رودخانه ها آبی باشند

 

کارون را ببین!

 

به همه چیز شباهت دارد به جز خودش…

 

صندلی های لب کارون ایستاده اند

 

که ما بنشینیم

 

و روی سرشاخه هایش نقشه بکشیم

 

ای نور به قبرت ببارد آقاسی!

 

هنوز نتوانسته ایم

 

برای کارون

 

پرچمی بلندتر از دستمال تو باشیم!

 

هله به این رودخانه دزدی

 

هله

 

هله

 

هله به این حاتم طایی شدن

 

ما که بخیل نیستیم

 

حاضریم

 

در عزای زاینده رود

 

خرمای تازه ی خوزستان را خیرات کنیم…

 

 

 

 

 

سید احمد آوایی نماینده دو دوره پیشین مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی ، به همراه جمعی از فعالین سیاسی ، فرهنگی و نیروهای رزمنده و ایثارگر دزفول ، امروز یکشنبه با آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار و گفتگو کردند .

 

سید علی آقامیری 

 

همچنین آقایان دکتر شیروی ، عبدالکریم شارونی ، علیرضا و محمود آژنگ ، دکتر غلامعلی رجایی حضار این دیدار بوده اند.

 

برخی از نظرات کاربران روناش:

 

 

بابا روناش توروخدا عکس آوایی رو نزارید تو سایت میبینمش غصه میخورم که بعد از اونه که داره این بلاها سرمون میاد

البته بادش بخیر خود نه به از آوایی ، خود آقای آفامیری هم خوب بود.

 

 

با عرض سلام.  

این خبر بسیار خوبی است.مخصوصا زمانیکه وزیر کشور اعلام کرده  قرار است به استان های کشور افزوده شود.شاید این اقدام آقای آوایی مفید واقع شود.اقای پاپی که بعید میدانم وقت همچین کار هایی را داشته باشد و در حال رسیدگی به دعواهای بین طوایف بختیاری هست.چقدم کارش مفیده!!!!

 

 

یک شنبه 23 شهريور 1393برچسب:دزفولی , دزفول, تفرقه در دزفول, :: 17:44 :: نويسنده : dezfuli

در روزهای گذشته شب نامه ای موهن در سطح شهر دزفول توزیع شده که از محتوی آن چنان برمی آید که نویسنده و یا نویسندگان آن به خیال خود با این وسیله می توانند میان مردم و مسئولین دزفول و یا برادران بختیاری های مقیم دزفول تفرقه ایجاد کنند.

 

شب نامه مذکور “نماینده ولی فقیه و امام جمعه دزفول” را مورد هدف ناصواب خود قرار داده و به دنبال آن است که تمامی اتفاقات چند ساله اخیر دزفول را گردن وی بیاندازد و دیگران را مبرا نماید.

 

شب نامه نویسان تغییر حجت الاسلام والمسلمین تقوی، حجت الاسلام والمسلمین عسگری، رد صلاحیت سید احمد آوایی و این اواخر داستان جنجال برانگیز معاون فرماندار را نیز به حجت السلام والمسلمین قاضی نسبت داده است .

 

شبنامه مذکور بی شرمانه امام جمعه را به نژاد پرستی و توهین به اقوام متهم کرده و سعی بر آن داشته تا با فرافکنی و پاک کردن صورت مسئله اینگونه جلوه کند که میان بزرگان دزفول اعم از نیروهای مذهبی، اصولگرا، کارگزار و اصلاح طلب و…، کینه و درگیری بسیاری وجود دارد و نقطه عطف این مشکلات، برخورد با اقوام و برادران بختیاری است.

 

مدتهاست که وفاق و همدلی کم سابقه ای میان کلیه ی نیروهای فکری، سیاسی و مذهبی و آحاد مردم بوجود آمده که آینده ای روشن را نوید می دهد ، نمونه ی آن حضور کم سابقه آنها در انتخابات شوراهای اسلامی شهر دزفول بود. حضوری که اغوا کنندگان و شیاطین تفرقه را در دزفول مایوس و سرخورده کرد.

 

نویسندگان آن متن سخیف که شاید همان رهبران شکست خورده اغتشاشات اخیر دزفول هستند، با خیال فرومانده خود چنان عرصه را در تمامی زمینه ها بر خود بسته ، سخت و سنگین می بینند که با نوشتن و توزیع شبنامه، دست به “آتانازی” بی ارزشی زده که قطعا نابودی کامل را برای افکار و ایده های ضد مذهبی و ضد اتحاد و امنیت شهرستان خواهند دید.

 

توهین به امام جمعه، تظاهر به مظلومیت نماینده اسبق دزفول و همچنین تغییر معادلات سیاسی و فرهنگی شهرستان که در روزهای گذشته رقم خورده است، دلیل بر نادانی، ضعف و عدم داشتن اطلاعات دقیق و اشراف کامل بر کل مسائل شهرستان است.

 

ساختن سناریوی جدید از درگیری بین “سید احمد آوایی” و “سید محمدعلی قاضی” و اتصال ادامه آن به معاون فعلی فرماندار در زمان کنونی موضوعیتی ندارد.

 

در حال حاضر هیچ گونه درگیری و کدورتی میان هیچکدام از مسئولین شهری وجود ندارد و ضعمای دزفول بیش از پیش با هم یکدل و یکصدا برای سربلندی دزفول متحد و متفق هستند.

 

مطالب و موضوعاتی که در آن سیاهه سخیف مطرح شده هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارد و آشفتگی و پراکنده گویی، صرفا نشان از یک پریشانی همراه با جنون و از روی عصبانیت دارد.

 

ما، قصد حمایت و یا تکفیر شخص خاصی را نداریم ولی آنچه مشخص است هدف از چاپ و توزیع چنین شبنامه ای جلوگیری از وفاق، اتحاد و برادری میان مردمی هستند که در کل شهرستان دزفول زندگی می کنند.

 

آنها در وهله اول بدنبال آن بودند که ارتباط صمیمی بوجود آمده بین امام جمعه و نماینده اسبق را مخدوش کنند، دوم برآن شدند موضوع را قومیتی کرده و از درگیری میان امام جمعه و معاون فرماندار که اصالتا از دزفولیهای بختیاری زبان است شروع کنند، ولی جالب است اصلا از نماینده فعلی شهرستان در سناریوی هتاک امام جمعه ستیز، سخنی به میان نیاورده است.

 

به هر تقدیر، فتنه گرهای نوین از هر مسلک و قومیتی، چه بخواهند و چه نخواهند باید بدانند، تمامی مردم و مسئولین ساکن در شهرستان دزفول با هم یکدل و یکصدا هستند و به خواسته پروردگار، هیچ خدشه ای بر این اتحاد وارد نخواهد آمد. قطعا خداوند متعال مکر و نیرنگی را که بخواهد کوچکترین تاثیر نا مطلوب را  بر چهره ی شهر پایداری و شهادت ، دزفول قهرمان وارد سازد به خودشان بازخواهد گرداند، همچنان که گردانید!

 

در این شبکه بارها و بارها ذکر شده، (از هر قومیتی که باشی تا زمانی که در دزفول هستی، ازآب و خاک این شهر سبز و مقدس استفاده میکنی” دزفولی” هستی و باید به صلابت، سلامت و فرهنگ این شهر احترام گذارده و در حفظ آن کوشا باشیم).

 

همیشه مشاهده شده  از اقوام (عرب، لر، بختیاری و هر قومیت دیگری که در دزفول ساکن است) در خارج از دزفول، خود را دزفولی معرفی کرده و جدای از قومیت خود به آن افتخار نموده است ، چرا که دزفول ” سرزمین افتخارات ” و پایتخت مقاومت ایران اسلامی است. و تنها دشمنان دین، مردم و نظام هستند که از تفرقه، آشوب و بداخلاقی و فتنه انگیزی به دنبال سود فرومایه ی خود می گردند.

 

مردم همیشه بلوغ فکری و بصیرت خود را اثبات کرده ، نیرنگ و فتنه را تشخیص داده، تکفیر و محکوم می کنند. در طول تاریخ مردم دزفول همیشه درست تشخیص داده و عمل کرده اند.

 

با توجه به تاکید مقام معظم رهبری به مقوله فرهنگ در جامعه اسلامی است، لذا هر چه قدر ما بتوانیم فرهنگ اتحاد و همبستگی، دوری از تفرقه ، صداقت و برادری را در جامعه رواج داده و نهادینه کنیم، هیچگاه دشمنان و خودفروختگان نمی توانند رخنه ای در بدنه ملت یافته و نقشه های شوم خود را اجرا نمایند.

 

 

 

دزفول شهری به بلندای سپیده دم تاریخ .شهری که فارس بودن خود را تونسته حفظ کنه. شهری که تو خوزستانه و زیر پرچم عرب نرفته. شهری که همسایه دیواره ی لر و بختیاری است اما زیر پرچم لر و بختیاری نرفته. دزفول شهری که موشک 12متری مهمون ناخوانده مردمش بوده و مردمش پاپس نکشیدن.دزفولی همونیه که 5000 سال پیش با عنوان آوان پایتخت نشین امپراطوری کبیر عیلام بود. دزفولی همونیه که اونقدر دلاوری داشت که اسم شهرشو به عنوان تنها شهری که در تقویم ملی روز بزرگداشت داره ثبت کنه. دزفول پایتخت مقاومت ایران زمین.دزفول مهد دلیران. متاسفانه برخی افراد ضعیف به دزفولی ها تهمت بی اصل و نسبی میزنند.حتی اگر نخوایم از تاریخ 5هزاره اخیر خودمون واسشون بگیم میتونیم با یه استدلال ساده از اصلیت خودمان دفاع کنیم.آن عزیزانی که به دزفولی ها تهمت ناشایست میزنن باید تا ابد به یاد داشته باشند که پناه اورنده به این مردم دلپاک هستند. لا اقل این را باید قبول کنند که دزفولی ها در شهر اجداد خود هستند و آنها.......

 

 

 دزفولی پرچمت خیلی بالاس

 

  

ا

 

عتراض مردم دزفول به سريال شوق پرواز و لر نشان دادن مردم دزفول:::

 

در قسمت دهم این سریال تلویزیونی که دو هفته قبل یعنی سیزدهم آبان ماه از شبکه یک سیما پخش شد، زمانی که عباس بابایی و همسرش به دزفول می روند، در کنار…

 

با تمام احترامی که برای لرها و عرب های عزیز قائلیم ولی ما دزفولی ها نه لر هستیم و نه عرب ما پارسی هستیم

به گزارش شبکه ایران به نقل از سینما پرس پس از اعتراض برخی از هموطنان جیرفتی به پخش سریال «شهر دقیانوس» این بار نوبت برخی از هموطنان دزفولی بود که نسبت به برخی از قسمت های پخش شده سریال «شوق پرواز» واکنش نشان دهند. واکنش هایی که با گذشت چندین هفته همچنان ادامه دارد.

 

در قسمت دهم این سریال تلویزیونی که دو هفته قبل یعنی سیزدهم آبان مه از شبکه یک سیما پخش شد، زمانی که عباس بابایی و همسرش به دزفول می روند، در کنار پُل قدیمی این شهر برای چند ثانیه تصاویر دو مرد میانسال که لباس لُری به تن کرده اند نمایش داده می شود. نمایش این تصاویر با اعتراض گروهی از مخاطبان این سریال مواجه می شود و آنها با مراجعه به سایت رسمی این سریال، اقدام به اعتراض به این مسئله می کنند. برخی از اعتراض های این مخاطبان به شرح زیر است:

 

«من یک جوان دزفولی هستم و از اینکه قسمتی از فیلم برداری سریال قشنگتونو تو شهر ما آوردید خیلی خوشحالیم. ولی یک گله از شما داشتم چرا وقتی دزفول رو نشان میدین چند تا لر و عرب نشون دادین؟ با تمام احترامی که برای لرها و عرب های عزیز قائلیم ولی ما دزفولی ها نه لر هستیم و نه عرب ما پارسی هستیم و دزفولی و به دزفولی بودنمان هم افتخار میکنیم چون شهر ما پایتخت مقاومت ایران است».

 

در اظهار نظر دیگری یکی از مخاطبان عنوان می کند:« با سلام و خسته نباشید. خیلی بهتر بود قبل از ساختن فیلمی با این محتوا اندکی هم درمورد مکان ها و شهرهای مورد فیلمبرداری تحقیق به عمل می آمد.مردم دزفول نه عرب هستند و نه بختیاری بلکه فقط فارس هستند».

 

مخاطب دیگری هم با ابراز گلایه از اینکه «با وجود دزفولی بودن عزت الله ضرغامی این صحنه ها نمایش داده می شود» نوشته است:«من یک شهروند دزفولی هستم.ای کاش در به تصویر کشیدن شهر دزفول در اون زمان بیشتر دقت می کردید.دزفول نه لر داره نه عرب.نه اینکه خدای نکرده بخوام به لر ها و عرب های عزیز بی احترامی کنم ،ولی خوبه که واقعیت ها نمایش داده بشه.من به عنوان یک دزفولی و کسی که پدر و مادرم بارها آواره شدند و چند نفرمون شهید شدند و سختی موشک بارون رو بجون خریدند و استوار موندند انتظار داشتم که به این نکته بیشتر دقت می فرمودید».

 

نکته جالب توجه این است که تمامی این اعتراض ها بدون سانسور و حذف بر روی سایت این سریال به نشانی www.shogheparvaz.tv منعکس شده است و ظاهرا روابط عمومی این سریال تلویزیونی برخلاف موارد مشابه که سازندگان سریال ها یا نسبت به اعتراض ها «بی تفاوت» هستند و یا در مقابل از رضایت بسیار زیاد مخاطبان سخن می گویند، رویه دیگری را در پیش گرفته و با انتشار و تایید این نظرها فضایی را فراهم کرده تا دیگر مخاطبان سریال نسبت به این اظهار نظرها واکنش نشان داده و با این دسته از هموطنان دزفولی وارد بحث و مذاکره شوند.

 

بر اساس نظرهای منتشر شده در این سایت، یکی از مخاطبان در پاسخ به هموطنان دزفولی می گوید:«ای کاش تمام این دوستانی که فکرشون رو متمرکز کردن روی لهجه عباس و مردم دزفول و طلاهای ملیحه و مایه داری مسعود و … یه مقدار با بصیرت این سریال رو تماشا میکردن و به اصل موضوع توجه میکردن.اصل موضوع منش و رفتار و ایمان و کردار عباس هستش نه لهجه و مردم دزفول و غیره.چرا یه عده اصل موضوع رو کنار گذاشتن و چسبیدن به حواشی فیلم.تخصص ما شده حاشیه سازی.چرا هیچ کس به مردم داری عباس و محبت و عاطفه اون دقت نمیکنه و خیلی نکات مثبت دیگه ای که زیبا به تصویر کشیده شده.قراره توس این سریال زندپی عباس به روایت کشیده بشه نه از زندگیش فیلمبرداری بشه».

 

مخاطب دیگری هم با اشاره به اینکه همه ما ایرانی ها از یک خاک و ریشه هستیم خطاب به این گروه از معترضان می گوید: «بهت نمیاد از مردم دزفول باشی ! مردم دزفول دلشون مثل دریا بزرگ . مدیر سایت هفته گذشته توضیح دادند که اون کسانی که نشون داده شدن از توریست هایی بودن که برای دیدن دزفول به اون شهر اومده بودن . این هفته هم که کلی آدم خوش تیپ و غیر عرب تو رستوران دزفول دیدیم،دیگه مشکلت چیه ؟ ضمنا مگه لرها چه مشکلی دارن که تو خودت رو اینقدر برتر از اونا می دونی؟؟؟!!! ما همه ایرانی هستیم و به تمام شهرهای ایران تعلق داریم» .

 

*** دست اندرکاران سریال چه می گویند؟

 

بر اساس اظهار نظری که از سوی مدیر سایت در بخش نظرها قرار گرفته، منطقه ای که در فیلم نشان داده شده یکی از مناطقی است که افراد مختلف برای گشت و گذار به آن می آیند. در چنین شرایطی طبیعی است که دو هموطن لُر هم به این منطقه آمده باشند.

 

«اصغر نژاد ایمانی» طراح صحنه و لباس این سریال نیز در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به این مطلب که «دزفول در میان شهرهای استان خوزستان بیشترین میزان افراد با سواد را دارد» می گوید: «بیشتر مسوولان خوزستان دزفولی هستند و این شهروندان خوزستانی در اداره های این استان بیشتر از دیگر شهروندان خرمشهری حضور داشته و دارند. این ها واقعیت هایی است که ما حتی برای به تصویر کشیدن چند صحنه کوتاه از آن مطلع هستیم و درخصوص آن تحقیق مفصل کرده ایم اما به همان میزان که در شهری مانند تهران، افرادی از قومیت های مختلف و با لباس های گوناگون دیده می شوند، در دزفول و یا هر شهر دیگری هم ممکن است شما افرادی با پوشش های متنوع را ببینید.

 

«شوق پرواز» محصول مشترک بنیاد شهید و امور ایثارگران و شبکه یک سیما است و در شرایطی که مخاطب تلویزیونی برای تماشای یک سریال با اما و اگرهای متفاوت و متعددی مواجه است، این سریال توانسته با محتوای جذاب و ساختار خوب و هنرمندانه اش که محصول کارگردانی «یدالله صمدی» است مخاطبان فراوانی را جذب کند. اما نکته قابل توجه «کنترل حاشیه هایی» است که متاسفانه در سال های اخیر گریبان بسیاری از سریال های تلویزیونی را گرفته و عملا فضایی منفی را علیه آنها شکل داده که یا به سانسور و قلع و قمع این آثار منجر شده و یا در سایه این فضای منفی، مفاهیم و پیام های اصلی سریال دیده نشده است. در مسیر زاینده رود و شهر دقیانوس دو نمونه مشخص از این آثار بود اما «شوق پرواز» این دست انداز را به خوبی پشت سر گذاشت و حالا مخاطبان آن روز به روز با تصویری جالب تر و جذاب تر از عباس بابایی قهرمان آشنا می شوند.

 

 

 

جمعه 21 شهريور 1393برچسب:دزفول , دزفولی ها, :: 15:1 :: نويسنده : dezfuli

 

 

در خصوص دزفول موضوعات قابل تامل بسیاری هست که سال هاست از کنارشون ساده رد شدیم.

شاید یکی از علت هایی که دزفول بیش از اندازه مظلومه و حتی در میان مردمش هم غریب مونده و بدیهی ترین حقوقش، چیزهای عجیبی برای خیلی ها به نظر می رسن اینه که خیلی ناشناخته مونده.

من یک دزفولی هستم و هر کس به نوبه ی خودش زادگاهش این حق رو به گردنش داره که به موطنش افتخار کنه و در معرفیش کوشا و در آبادانی اون سهیم باشه و در حد معقولی بهش علاقمند !

و  وقتی ما عادت بی تفاوتی را پیش بگیریم و فقط به زندگی خودمون فکر کنیم ، هر یک از این موارد ساده به علاقه شدید تعبیر میشه .

در یکی از وبلاگ های دزفول خاطره زیبایی از عزیزی می خوندم که یک نکته جالبی مرتبط با صحبت هام دیدم.

زیاد شنیدیم که از نژاد پرستی دزفولی ها صحبت بشه و خیلی از شهرها و گاهی خودمون این حرف رو عنوان کنیم، اما در اصل این فقط در حد حرف هست و در اصل دزفولی ها بیشتر از حد معمول میهمان نواز و به فکر غریب ها هستن تا نژاد پرست ! ، در صورتی که یک شهر نیاز داره مردمش بیش از جاهای دیگه به فکرش باشن و در عمل علاقمندش باشن. این علاقه مندی و تعهد زمینه ی پیشرفت و آبادانی اون منطقه رو به عنوان بخشی از سرزمین ایران به دنبال داره، اما خودمون رو با حرف های این چنینی سرگرم می کنیم و در مقام عمل گام موثری بر نمی داریم.

دزفول هم مثل خیلی از شهرهای دنیا کمبود و کاستی هایی داره ، اما در کنار اون بیشتر از خیلی جاهای دیگه نقاط قوت و پتانسیل های بیشماری داره. اگر هر یک از ما شهروندان دزفولی تا به حال تلاش کوچکی در جهت معرفی درست شهر و استفاده از استعدادها و ظرفیت هاش می کردیم، امروز شکوفایی و مطرح شدن بیشتر دزفول رو شاهد بودیم و نظاره گر خروج بسیاری از متخصصان و شهروندان دزفولی  برای کار از شهر نبودیم. در حدی که همایش خانواده های قدیمی دزفولی هایی که کلا از شهر رفتن در جاهای دیگه برگزار بشه!

هر شهر دیگه ای با این سابقه تاریخی، پتانسیل ها ، نیروها، و … مشابه دزفول وجود داشت، الان یکی از شناخته شده ترین و آبادترین شهر های ایران بود.

البته کم لطفی های زیادی از طرف رسانه های مختلف از صدا و سیمای خوزستان گرفته ( که مثل اینکه دزفول از شهرهای این استان نیست !) تا سراسری ، روزنامه ها (با پوشش ضعیف اتفاقات دزفول ) ، نشریات، و حتی سایت های مختلف می شه و گهگاهی هم که اسمی می برن یا خبری می ذارن معمولاً بار منفی به همراه داره و پخش نکردنش خیلی واسه دزفول مفیدتره !

هیچ وقت نشده در حد شأن بالای دزفول اسمی برده بشه ، شاید اگر پل قدیم دزفول در هر یک از شهرهای دیگه بود ، الان در همه ی رسانه های ایران یکی از نمادهای ملی محسوب می شد و یا آبشار شوی با این همه زیبایی به عنوان یکی از دیدنی ترین نقاط گردشگری ایران با افتخار به همه معرفی می شد نه اینکه این چنین نا شناخته باقی بمونه و اگر هم اسمی برده بشه به عنوان یکی از آثار استان دیگه عنوان بشه!

جالبه چند روز پیش شبکه 1 می دیدم  گردشگر معروف تلویزیون یه برنامه چند دقیقه ای واسه یه درخت قدیمی تهیه کرده بود ! و با افتخار پخش می کرد در صورتی که سال قبل که اومده بود از شمال خوزستان گزارش تهیه کنه به شوش و شوشتر رفت و با اینکه دزفول هم جزو برنامش بود نیومد !  باهاش تماس می گرفتم و پیگیر که چی شد اومدنتون ؟ بهانش این بود که : دزفول دیدنی های زیادی داره! و حاضر نشد به دزفول بیاد و به همین راحتی رفت اما برای یه درخت … نمی دونم شما خودتون در این یه مورد قضاوت کنید …

دزفول پایتخت مقاومت، زادگاه شیخ انصاری ، شهر پارک های ساحلی ، مرکز خط و کتاب ایران، قدیمی ترین دانشگاه دنیا، میزبان سبزقبا و … حقش نیست که این همه مورد نامهربانی رسانه ها واقع بشه.

به هر حال هر چه که تا الان با این شهر شده،  گذشته و این ما هستیم و رسالتی که در خصوص معرفی دزفول به عنوان بخشی از هویتمون بر دوش داریم و سهمی که می تونیم در بهبود وضعیت زادگاهمون و در نهایت زندگی بهتر داشته باشیم .

با وجود وبلاگها و سایت های خوبی که در سال های اخیر راه اندازی شده اما هنوز تا نقطه ای که باید باشیم، بسیار فاصله داریم و برای جبران نبود رسانه های حامی دزفول ، همتی مضاعف رو از همه دلسوزان و علاقمندان در حرکتی هدفمند رو می طلبه تا دزفول رو از این برهوت رسانه ای نجات بدیم! و کویر رسانه های حامی دزفول را بارانی باشیم !

ان شاء الله

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پيوندها



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 20
بازدید دیروز : 35
بازدید هفته : 55
بازدید ماه : 193
بازدید کل : 37008
تعداد مطالب : 60
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1